crnii je napisao/la:Pčelari ili pecaroši, ne znam ko je jači![]()
Definitivno i apsolutno su jači pčelari
crnii je napisao/la:Pčelari ili pecaroši, ne znam ko je jači![]()
crnii je napisao/la:Božić je, sretan Božić svima koji slave danas
Samo da nabacimo recepturu osnovnu danas, pa nastavak nekom drugom prigodom.
Sastojci fondanta su:
- šećer kristal
- voda
- octena kiselina ili alkoholni ocat + jabučni ocat.. tako sam ja stavljao
1 kg šećera, 2 dcl vode, 10 ml alkoholnog octa + 5 ml jabučnog octa.
To sve zajedno u posudu i na vatru.
Kuha se 20-30 min na laganoj (najlaganijoj vatri), na kraju smjesa mora biti BIJELA, kao snijeg ili griz.
Sve je vrlovrlo jednostavno.
Sve se može i zeznuti, ali ima par caka koje treba poštivati i ispadne dobro.
Zasada toliko, nastavak sutra, prekosutra..
crnii je napisao/la:Prednosti i mane, kako ih ja vidim.
Prednosti su da ne treba ništa što već svi nemamo u svojim kućama, radionicama itd.
Ne treba mlin, mikser, pegla za pogače.
Puno mi je čišće ovako raditi, nema prašine..suđe koje se koristi brzo se opere.
Nedostaci;
kuha se, taj nesretni HMF, ali Ameri uglavnom rade ovakoi, u Srbiji se isto radilo ovako, više nego kod nas, kod nas ne radi ovako nitko ili malo tko.
Mana je i relativna ograničenost sa koiičinom izrade. Trebalo bi imati lončine od 20 i više litara.
Mana je i što se drugi dodaci ne mogu dodavati ovakvoj pogači, ali to negdje može biti prednost kad se vide što se sve umješava u pogače.
Spomenuh prethodno, da jedni rade bespotrebne stvari, a drugi da rade pogrešno.
Ameri miksaju ovu pogaču kada se temp. spusti na 90°.
U Srbiji sipaju odmah u vrećice, dok su pogače još tople.
Mislim da ne valja ni jedno ni drugo.
O ovome možemo prodiskutirati, ako netko želi.
Tokito1969 je napisao/la:Pajdo Crni,
Ma Ti si fulo profesiju, kuhar bi trebao biti...
Ma šalu na stranu, ovako gumene i mekane me jako jako i bojom i teksturom podsječaju na Agrosimpine, a one su obavezno procurile, zato oprez...
Tokito1969 je napisao/la:
Ma šalu na stranu, ovako gumene i mekane me jako jako i bojom i teksturom podsječaju na Agrosimpine, a one su obavezno procurile, zato oprez...
vupi je napisao/la:
Manje otvoriti najlon vrećice pa neće curiti / iz iskustva znam,
iako sam znao napraviti i mekše ALI sam te onda otvarao sa gornje strane i davao zajednicama početkom ožujka .![]()
Sada imam namjeru ove mekše pogače davati u PVC tanjurićima i u posudama sličnim kao od Ivice i Sanje / budu slike .
Kupovne se pakiraju u tvrdi najlon kojeg pčele ne mogu pregrist, pa zato trake.
Ove kuhinjske vrećice, za zamrzavanje, pčele izgrizu i prošire si prolaze.
Viljuška je bolja i mogu malo mekše ići, ali ne baš puno mekše.
Natrag na Svakodnevni pčelarski razgovori i razmišljanja
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.