Postao/la Debejac » 20 vel 2012, 21:19
Kratko pojašnjenje gornjih slika.
1. DB isto na oba leta. Tu vidite da sam DB-om 12 radio 1+1, tj. P1+H.R. + M i bio sam najzadovoljniji tim načinom (dok je Bog hodao zemljom, a onda više ništa nije pomagalo). Na konkretnoj slici plodište čine dva PN-a, a medište cijeli nastavak (pokus) dok sam pretežno radio i za medište i za plodište isti nastavak (kao kod LR-a).
2. Detalji 9, A. Tu me vidite kako glumim majstora (pravio hvatače unutrašnje polena, alpske košnice, pripremao sve za Jenter aparat, spremao trodijelne okviriće za naseljavanje i sl.)
3. Dokaz prijateljstva, A. Kad god radim u radionici, pekinezera, strašnog cuku, privežem za vrata pa posmatra šta radim i redovno dobija sve što ja jedem (salama, čokolada, keks, mlijeko, jogurt..., kahvu i gazirane sokove još nije počeo piti, ali liznuti hoće).
4. Dvodijelni oplodnjaci, 1. Radio sam i to (proizvodnja matica) i odustao. Probao sam Jenter, Nicot, Dulitlovu metodu, a najbolji način bio je stresanje šake pčela i dodavanje zrelog matičnjaka. To je samo dio oplodnjaka jer njih imam za turnus od 100-tinjak matica plus sve ostale vrste oplodnjaka, i nukleusa (dvodijelni, trodijelni, četverodijelni, petodijelni, šestodijelni)...
5. Jenter 3, A. Eto Jentera spremnog za prenos larvi na specijalni ram pa u starter te u odgajivačko.
6. Kovanluk prije, 1. Kod mene kovanluk kaže za prostor u kojem su pod krovom smještena ulišća (ulišta, vrškare, pletare, daščare, panjevi...). Tu na samom kraju desno vidite i jednu AŽ.
Eto, vidite na što me je sve "đavo" navodio, a to je tek samo dio.
Pozdrav, svako dobro!
Koga li se ljudi na zemlji više plaše: Boga ili Njegove opozicije, đavola?